BIO BAK MIX

voor 12 Appel-Amandel-Muffins

met zelfgemaakte speculaaskruiden

 

Leuk, om cadeau te geven of gewoon lekker voor jezelf om je vrienden en familie met zelfgebakken muffins te verrassen

5,50 € 

 


Recept voor de appel-amandel-muffins in het Nederlands  

 

Wat heb je nodig voor 12 muffins?

~ 2 zure appels (geschild en in kleine stukjes)

~ 150 g boter

~ 3 el honing

~ 2 eieren

~ 1,7 dl melk

~ poedersuiker

 

En zo maak je het: 

 

~ zet je oven aan op 200 ℃

~ de muffinvorm invetten met gesmolten boter

~ doe de BIO BAK MIX in een kom, hak de amandelen grof en zet ze apart

~ de boter en de honing in een steelpannetje laten smelten

~ klop de eieren met de melk los in een kommetje

~ doe het botermengsel, het eiermengsel en de stukjes appel bij de BIO BAK MIX

~ roer met een lepel tot een klonterig beslag en vul het in

  de muffinvorm

~ vermeng de gehakte amandelen met een beetje poedersuiker

  en strooi het als topping over het beslag

~ 20-25 minuten bakken en nog 10 minuutjes in de vorm

 laten afkoelen en dan pas eruit halen.

 

  Geniet van je zelfgemaakte muffins!

Rezept für die Apfel-Mandel-Muffins in deutsch:

 

Das benötigen Sie für 12 Muffins:

~ 2 saure Äpfel (geschält und in kleine Stücke geschnitten)

~ 150 g Butter

~ 3 EL Honig

~ 2 Eier

~ 1,7 dl Milch

~ Staubzucker

 

Und so bereiten Sie es zu: 

 

~ Ofen auf 200 ℃ vorwärmen

~ Die Muffinförmchen mit geschmolzener Butter einfetten

~ BIO BAK MIX in eine Schüssel geben, die Mandeln herausnehmen und grob hacken

~ die Butter und den Honig in einer Stielpfanne zum Schmelzen bringen

~ Die Eier und die Milch in einer Schüssel mengen und aufschlagen

~ Vermengen Sie das Buttergemisch, das Eiergemisch und die Apfelstückchen mit dem BIO BAK MIX

~ Mit einem Löffel zu einem klumpigen Teig mischen und in die Muffinförmchen füllen

~ Die gehackten Mandeln mit ein wenig Staubzucker vermengen und als Topping über den Teig streuen

~ 20-25 Minuten backen und vor dem Herausnehmen der Muffins noch 10 Minuten in der Form abkühlen lassen.

 

                         Gutes Gelingen!